🍽️ 盈小館 📍元朗潭尾青山公路米埔段168號-今日天氣幾好,同男朋友踩單車嚟到青山公路米埔段,又攰又餓,見到一間餐廳!即刻入去補充體力😍😍💪🏻💪🏻💫金湯酸菜魚(細粉$188 )細份都好大份🤣🤣個碗嘅大細同一個Pizza一樣🤣🤣🤣魚肉嫩滑鮮甜,完全冇骨😍😍😍另外要大讚嘅係佢有好多配料!超足料!🥰🥰除咗平時常見嘅豆卜、芽菜之外,佢仲有萵筍、寬粉、腐竹、蓮藕同埋木耳🤩🤩最鍾意吸晒味嘅腐竹😍😍😍性價比超高呀!💫 乾鍋肥腸( $108 )肥腸好入味,煙韌有咬口🫶🏻🫶🏻配飯一流呀!🤩🤩同樣有好多配料,包括豆卜、洋蔥,芹菜等等😍😍好惹味!另外叫咗兩杯可樂,欣賞餐廳另外俾咗兩杯冰比我哋!成餐飯嘅飲品都係保持冰凍!好正!-🌟餐廳設有室外及室內座位,係一間寵物友善嘅餐廳👍🏻👍🏻🐶🐱想像到秋涼時間,同一班朋友坐喺室外食吓嘢傾吓偈都幾爽架😚😚😚🌟雖然餐廳位置比較偏遠,但係真係好適合一眾單車發燒友路過嘅時候補充體力😋😋除咗川菜,呢度仲有小炒、下午茶等等😍😍🌟老細好友善,鍾意同食客傾偈🥰🥰言談期間得知,原來店內嘅畫作都係老闆嘅小朋友畫㗎 !成件事好有愛啊🥰🥰推薦指數:4/5抵食指數:5/5#foodloverin
🍽️ 盈小館
📍元朗潭尾青山公路米埔段168號

💫金湯酸菜魚(細粉$188 )

💫 乾鍋肥腸( $108 )

推薦指數:4/5
抵食指數:5/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#yuenlong #元朗 #元朗美食地圖 #元朗必食 #元朗餐廳 #元朗好去處 #元朗茶座 #元朗美食 #盈小館