味火鍋 (雅仕洋樓)

Yum Hotpot (Ashley Building)
2023-05-17 81 瀏覽
呢幾日成日落雨,感覺又涼咗啲,令人好想去打邊爐😋😋😋 經朋友介紹去咗間有4個Step嘅火鍋店,感覺真係幾特別💕 最值得一讚嘅係,服務質素好好👍🏻環境闊落,性價比好高‼️Step1 頭盤有好多選擇~🌟芝士焗波士頓龍蝦肉質爽口彈牙,芝士味濃郁✨估唔到專食火鍋嘅地方,焗龍蝦都整得唔錯🥰Step2湯底有10種唔同嘅鍋底,仲可以有鴛鴦鍋都唔使加錢‼️我哋揀咗日式豆乳海鮮鍋& 四川麻辣鴨血鍋,中間仲有清湯~ 調味料區都好多選擇,可以自己調配醬汁及湯底😆😆😆Step3 皇牌火鍋拼盤🌟 時令海鮮拼盤超豐富擺款又精緻🥰入面有蟶子蝗、龍躉片、海蝦、鮑魚、手打墨魚丸、手打蝦丸、廣島蠔、蜆、日式蟹棒等💕 我諗淨係食呢個海鮮拼盤已經回咗本,又新鮮又多種類😋😋😋🌟美國安格斯牛肉拼盤精美嘅擺盤真係令人食慾大增🥰 入面有手切牛小排、牛肩胛、封門柳&牛板鰎✨最鍾意手切牛小排,厚切得黎口感軟腍💕Step4 精選火鍋配料可以自己用QR code落單,包括肉、丸、菜等等~最鍾意食佢嘅鴨血,彈牙嫩滑🥰 仲有前菜,飲品等等~
Step1
頭盤有好多選擇~
🌟芝士焗波士頓龍蝦
Step2湯底