2022-12-10
今次同朋友仔去咗屯門市中心食燒肉放題。燒肉套餐有分5個level,由Lv.1 嘅65品至Lv. 5嘅134品,今次一於食豪啲,叫咗Lv. 5嘅殿堂和牛海鮮放題。店員會先奉上燒肉同海鮮拼盤,燒肉有澳洲和牛牛胸肋肉、和牛三叉肉、極上牛小排、嚴選牛肩里肌肉、特上肩胛翼板肉、牛肋骨肉同嚴選牛頸脊,仲有煙燻壺漬封門柳。店員會主動幫我地燒封門柳,首先會詳細解釋點樣先燒得好食,仲會教埋邊隻肉蘸邊隻汁最好食,聽完真係獲益良多。店員控制火喉好好,封門柳燒到外焦香、內軟腍,真係唔錯。各款肉質素都好高質,打破咗我任食無好野嘅概念。海鮮拼盤有三文魚鰭、鮑魚、大海老同青口,大海老同鮑魚都好大隻,入口新鮮彈牙。食完後就scan code追加食物,有牛肉、豚肉、雞肉、羊架、海鮮、前菜、沙律等等。食完兩個拼盤都已經飽飽地,所以只係追加咗少少野。店員教路清酒煮蜆就咁煮無咁好食,加啲蒜蓉醬一齊煮會好食好多,果然真係無介紹錯。店員仲話蔬菜類就咁燒吾好食,又教我地用個錫紙盤加少少水煮,真係十分貼心。另外出面仲有自助區,有飲品、甜品、熟食等,特別係有鯛魚燒同窩夫,我地見到就即刻拎返去燒,自製返個雪糕窩夫先。總括黎講呢間餐廳嘅食
另外出面仲有自助區,有飲品、甜品、熟食等,特別係有鯛魚燒同窩夫,我地見到就即刻拎返去燒,自製返個雪糕窩夫先。總括黎講呢間餐廳嘅食物質素同服務質素都非常好。