2021-03-22
駱駝漆就不嬲都多野食🤣今次就試慢煮屋 就係主打慢煮牛肉既💁🏻♀️我地兩個人Friday night 去都等左大約15分鐘 採用自助攞位形式自己填人數等叫名🤣 .🎈慢煮火灸牛腹扒丼($88)呢個可以話係呢到既招牌啊!份量非常之多 牛肉有差唔多十塊🥰 性價比都幾高中間仲有隻溫泉蛋比你食既時候撈埋一齊食牛既部位係牛腹肉 自然就冇肉眼西冷咁淋滑 不過質地都算軟淋唔韌 仲幾有肉味👍有啲牛肉就燒得生啲有啲熟啲 我個人就認為生啲個啲滑啲好食啲😋至於個汁就稍嫌遜色啦 比較淡味 根本食唔出佢係燒汁定係蒜蓉汁🤭評分: 6.5/10.🎈慢煮牛腹排配凍烏冬 ($88+3) 本來係跟蕎麥冷麵既 不過+$3就可以轉烏冬牛既味道基本上係同丼飯既牛差唔多 唯一唔同既係個冷麵汁會重味少少 對比丼飯惹味啲👍烏冬質素都可以 但當然冇隔離專賣烏冬既鏗烏冬好🤣評分: 7/10.🎈整體而言呢間既性價比算係唔錯 價錢屬中等但牛肉份量好多👍值得一提既係呢到多汁多飯既options 岩哂中意多汁同食量大既朋友😎 一定包夠飽🤣如果有一日好想食牛又唔想洗太多錢既 呢間都係可以既選擇評分: 7/10
🎈慢煮火灸牛腹扒丼($88)
呢個可以話係呢到既招牌啊!
份量非常之多 牛肉有差唔多十塊🥰 性價比都幾高
中間仲有隻溫泉蛋比你食既時候撈埋一齊食
牛既部位係牛腹肉 自然就冇肉眼西冷咁淋滑
不過質地都算軟淋唔韌 仲幾有肉味👍
評分: 6.5/10
🎈慢煮牛腹排配凍烏冬 ($88+3)
本來係跟蕎麥冷麵既 不過+$3就可以轉烏冬
牛既味道基本上係同丼飯既牛差唔多