2018-06-18
Lee 間之前係俺之割煮( 男同事話見到個名都覺得痛XDD) 專食日本菜, 公司department之前去食過一次,味道幾唔錯但份量真係好細,連我禁細食嘅女仔都覺得唔多飽。唔知係咪轉咗手定改咗名,見eatigo 有50% off 就再去試下。50% off 就要早小小食,我同肥仔6:30pm 開始食先黎一個12件壽司,件件都水準之上仲有openrice 食評推薦嘅海膽杯,唔記得影相比我想像中細,但足料鮮甜天婦羅正常水準,普普通通,炸粉厚可以下次唔駛叫lee 個不得了,松板牛六片嘩!睇落細細片,但其實好飽肚,一咬入口,d油香出晒黎,入口即溶,我諗一塊肉一半都係油花分佈,所以你明點解會飽,如果下次再黎一定要再叫。蝦釜飯好有驚喜!我其實隨便叫一個飯做ending, 費事肥仔話唔飽,點知上到黎個蝦係炸過嘅,香到不得了,肥仔話送啤酒就一流啦!個飯好似我地平時食開嘅煲仔飯,有飯焦,熱辣辣,但係用嘅係日本米。我地個松板牛有個流心蛋可以點黎食,但牛就禁食就已經好好味,所以剩低咗我地將炸香嘅蝦米,加流心蛋,再溝日本米飯焦煲仔飯一齊食,滋味到不得了賣單半價咗都係1100左右好抵食服務方面,加茶成日要等,如
50% off 就要早小小食,我同肥仔6:30pm 開始食
12件壽司
先黎一個12件壽司,件件都水準之上
仲有openrice 食評推薦嘅海膽杯,唔記得影相
比我想像中細,但足料鮮甜
天婦羅
可以下次唔駛叫
松板牛
蝦米釜飯
賣單半價咗都係1100左右
好抵食
服務方面,加茶成日要等,如果可以主動d就好啦。
值得一讚係有位manager應該係日本人,英文麻麻但溝通到,真係好細心,話說肥仔食完壽司依舊想keep住剩低果半嚿芥末,佢話新鮮刨出黎特別正,點知waiter 見我地食完立刻收碟,肥仔見到舊芥末比人收咗,都好無奈,不過唔收都收咗就算啦!
Lee 個manager 真係好細心,我地都無出過聲,佢可能見到肥仔失望表情,一兩分鐘後攞咗一嚿新嘅新鮮芥末俾肥仔,雖然係好小一件事,但真係out of expectation