2018-05-27
早前幫朋友搬屋,之後佢請返我地食慶功宴,大家都係大埔朋友,所以我哋揀咗大埔廣場。比平靚正嘅火鍋吸引,價錢唔貴,朋友請任食就最穩陣啦!經過潮福每位都係 $198。一坐低經理已經話送定食,意思係有三樣野包咗嘅,其他嘅配料可以自己選擇。地方裝修簡潔明亮,服務員十分有禮貌,有笑容仲主動介紹火鍋湯底,番茄牛腩湯正,竹蓆茅根水健康,一於試吓!最先奉上的是海鮮盤,生猛海蝦,美國筒蠔。蝦真係手掌咁長,好新鮮。大大隻貴妃蚌,食落爽口甜美。蟶子皇更加係冇得彈,我最喜歡的還是生劏龍躉肉,魚塊肉質鮮嫩,魚皮下的骨膠原非常彈牙。牛肉控非常期待的極尚安格斯牛肉,牛肉油脂及紋理分布均勻,而且每塊都肥瘦適中,滿滿的牛肉味!最後一項定食就係三文魚刺身拼象拔蚌!三文魚厚切入口肥美有質感,象拔蚌爽口彈牙,好新鮮,真係超值。基本上所有材料都好新鮮,仲有好多任點火鍋配料,最喜歡佢哋的手打丸,全部都新鮮彈牙好似乒乓波咁大粒。墨魚丸、鮮蝦丸、味道濃郁而且肉質好啊!用料都非常新鮮,值得推介!如果唔係第日要返工我哋一定飲啤酒,因為朝日同嘉士伯啤酒都係任飲,我朋友就好飲得真係賺咗。街坊價錢真係抵食!