Bayfare Social價錢💲: $140/ $150/ $300/ $85好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 4.5/5環境🗾: 4.5/5性價比🥢: 4.5/5回頭率😚: 4.3/5-拖左幾個月,終於的起心肝打bayfare social!😂每個月一號記得book位,係朋友口中聼到的其實又唔係咁難book,大概早2星期-1個月可以留意下。當然我就係早一個月的1號已經book啦🥰 好好彩當晚被安排入座的位置都好好,見到海景架! 環境好有氣氛,適合慶祝的場合。店員態度都好nice,熱情,會不斷幫你加水/影相👍-✅Catalana. 好似pizza的一塊,批底酥脆帶點硬,亦比一般pizza更油膩🤔 咀嚼期間覺得多左一份牛油的香氣,好似酥皮咁😌 上面鋪滿煮到軟爛的焦糖洋葱,同紅椒都帶蔬菜的甜味😚 每一塊都有2片豬肉腸,香口juicy。如果冇咁油,個人會更喜愛!-✅✅Tortilla de patatas with Iberico ham. 一道典型的西班牙hot tapas! 薯仔蛋餅食到薯仔的綿滑,又帶薯仔粒,口感唔錯😎 下面的蛋餅配面頭的ham,鹹香鹹香,油脂感十足, 一口接一口停唔
Bayfare Social
價錢💲: $140/ $150/ $300/ $85
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 4.5/5
環境🗾: 4.5/5
性價比🥢: 4.5/5
回頭率😚: 4.3/5

✅✅Tortilla de patatas with Iberico ham. 一道典型的西班牙hot tapas! 薯仔蛋餅食到薯仔的綿滑,又帶薯仔粒,口感唔錯😎 下面的蛋餅配面頭的ham,鹹香鹹香,油脂感十足, 一口接一口停唔到。

✅Medium seafood paella. 一定一定要熱食的!凍左食飯粒好快乾🥹每粒飯粒都吸飽🦞湯,好鹹鮮。食到中間至後覺得有點過鹹😳不過飯粒的軟硬度適中,混埋🍋汁同sour cream可以中和鹹味,又多份奶香咁。大蝦爽彈新鮮,八爪魚彈牙爽口,而蜆都冇沙,海鮮水準都可以😬

✅✅Churros. 呢個churros完全為成餐飯畫上完美句號💙 新鮮炸起,外脆內軟,比一般的更軟嫩!內裡綿密帶蛋香的味道口感真的很讚🤩 不沾醬吃已經很驚喜。沾上朱古力醬亦不會太甜,柔滑香濃不過甜的朱古力醬很誘人🍫 沾了醬多一份甜滋滋的幸福感。

性價比超高的一頓飯,生日慶祝必選的有情調地方。質素說不上很驚艷((除了churros,但都唔錯,值得book來trytry!我下次都要book來再試其他野啦eg. mac&cheese, apple crumble…