2020-06-08 211 瀏覽
下雨天不想煮飯,落雨濕濕又諗唔到食乜,於是決定去燒一燒佢,驅走下啲悶氣。入到餐廳覺得裝修有日本風格,紅黑色門面配上木框,去唔到日本都可以感受下日本既氣息☺️一入舖頭店員好熱情咁招呼,立即為我在燒烤爐上鋪上牛油紙,作用是防止食物燒焦,岩晒我😎店員亦有細心指導我燒烤食物的次序,先燒肉類,令油脂溢出,再燒燒海鮮。虎蝦新鮮生猛,而且十分大隻,長過我手掌好多架!肉質鮮嫩,燒烤過後肉質依然爽口彈牙,必叫!通常吃燒肉我都必點龍脷柳,果然冇令我失望,魚肉嫩滑,即使燒烤過後依然唔會一夾就散,肉質結實有咬口。肉類選擇多,適合食肉獸🤩七味豚拖羅及一口和牛絕對是我不斷回點的食物,豚拖羅燒烤過後,油脂部分有少少焦香,香味突出。而一口和牛則油脂分佈平均,每一啖都有豐富的牛味,但絕不會過膩。刺身也是相當不錯的,能吃得出新鮮的味道,三文魚口感綿軟清甜,魚油的香味充滿口腔。吃過肉類、刺身、天婦羅等美食後,臨走前記得點甜品,吃個雪糕清清味蕾🍦

2020-06-06
午餐