2023-04-01
朋友帶我去荃灣大鴻輝中心食火鍋🥘,去到才發現這裏有好多食肆及火鍋店,朋友叫我無需考慮,並推介“極品靚鍋”,話食過真心覺得食物選擇多,抵食又好味😋。火鍋有ABC套餐可選,今晚點了B餐 ($208,星期日+$10) 試試。另加+$50 轉了鴛鴦鍋🤗:澳門豬骨鍋及秘製香濃沙嗲鍋,兩款湯底都味道香濃,其中豬骨鍋更散發出陣陣胡椒味🥰。所有套餐包括自助區:炸物區🍤有炸雞翼、雞軟骨、炸魚皮。熟食區🫕有蓮藕炆豬手、炆鴨掌、蘿蔔牛腩、麻辣鴨血及藥膳雞腳等。甜品區🍰有勁多杯裝甜品、啫喱及雪糕可選,至於飲品區🧋選擇亦非常多,有熱有凍總有一款適合你😍。部分火鍋配料亦可自行在自助區選擇,如丸類及蔬菜等。火鍋配料可自行用QR code在手機📱落單,我們點選了:🌟美國頂級Prime牛板肉🌟美國安格斯封門柳🌟美國特選牛板腱🌟極品牛舌心🌟生猛海蝦🌟韓國濟州蠔🌟蟹籽手打墨魚滑🌟蟹籽手打蝦滑🌟黃沙豬潤🌟黑松露手打墨魚丸🌟8吋蟹棒3️⃣款牛肉及牛舌心都軟腍有牛味😋,尤其Prime牛板肉🐂,油脂味相對突出;海蝦🦐肉質結實味甜;蠔🦪雖然比較細隻但沒有醒味;墨魚滑🦑及蝦滑🦐都打得幾好,所以口感幼滑又彈牙;豬潤新厚身鮮無騷味;黑松露🍄手
部分火鍋配料亦可自行在自助區選擇,如丸類及蔬菜等。
火鍋配料可自行用QR code在手機📱落單,我們點選了:
🌟美國頂級Prime牛板肉
🌟蟹籽手打蝦滑
🌟黃沙豬潤
🌟黑松露手打墨魚丸
🌟8吋蟹棒
3️⃣款牛肉及牛舌心都軟腍有牛味😋,尤其Prime牛板肉🐂,油脂味相對突出;海蝦🦐肉質結實味甜;蠔🦪雖然比較細隻但沒有醒味;墨魚滑🦑及蝦滑🦐都打得幾好,所以口感幼滑又彈牙;豬潤新厚身鮮無騷味;黑松露🍄手打墨丸🦑充滿黑松露味;8吋長蟹棒🦀真係有夠誇張。
總括而言,食物有質素,價錢親民,食物選擇多,店舖空間足,拿取食物時感覺方便又舒服,值得一試。