2023-03-27
搬離左荃灣後都好耐有食過呢間餐廳, 以前經常都食佢的下午茶, 今日同老婆經開千色店就專登去食返.佢裝修左, 新裝修令座位座得更舒服, 感覺光猛左同好似多左座位.我地叫左2個set dinner , 一個肉眼配薯菜, 另一個係帶子意大利飯.餐飲嚟先, 鐘意佢可樂係用冰底, 自己再倒出一罐, 正. 老婆的朱古力係用大杯裝, 唔會飲幾啖就冇晒.湯係南瓜湯, 蒜溶包好好食, 睇住佢放入焗爈, 配上湯係一流.肉眼扒 煎得啱啱好, 好juicy, 夠厚又鬆化, 仲有好多薯角, 薯角熱騰騰, 好脆, 好味, 仲有好多新鮮的沙律菜, 沙律菜配上黑醋好開胃.帶子意大利飯意大利飯好creamy, 軟硬適中, 裏面仲有好多姑菌, 同黑松露係絕配, 同埋黑松露一d都唔少, 每啖飯都充滿其香味, 好味. 帶子大大隻, 厚肉, 用左海鹽去煎, 好味.