2019-12-10 847 瀏覽
荔枝角食嚟食去都個幾間,咁啱行過呢度見到間日本餐廳好吸引,決定試下。未到下午1點已經要等位,建議早啲嚟食。等待期間望吓個Menu,每樣嘢都好似好好味,有啲難揀添。大概等左20分鐘終於有位。餐廳裝修比較簡潔,用具都係好有質感嘅日系風格,但由於店舖較細,座位同座位之間比較狹窄。最後三個女仔都揀咗角切牛油果三文魚丼😂 (感覺有牛油果健康啲)可能人多,我哋都等咗一段時間先有食物,食物一到,份量比我哋想像中多,除沙律,仲有味噌湯同茶碗蒸。即刻急不及待食咗個魚生飯先🤤 三文魚切成方型,每塊都幾大舊。睇到三文魚嘅紅白交替紋路已經覺得好味,食落有好濃嘅三文魚油脂香味,感覺啲魚生都新鮮沙律加左醋做調味,酸酸的好開胃。味噌湯正常水準。而茶碗蒸入面材料都豐富,蛋蒸得剛好,夠嫩滑。總結:個人覺得係荔枝角高質的午餐,見到隔離枱吉列海鮮都好吸引,下次可以再試!

未到下午1點已經要等位,建議早啲嚟食。

等待期間望吓個Menu,每樣嘢都好似好好味,有啲難揀添。

20 分鐘 (堂食)
午餐