2018-10-12
一家人同婆婆慶祝生日,唔想年年都係食中菜,今年決定去食自助餐同婆婆慶祝生日,婆婆因為住喺荃灣,所以我哋上網搵咗間口碑唔錯嘅酒店,一行20人去食呢個生日飯去到自助餐樓層,發現原來餐廳安排左窗邊嘅俾我哋,由於樓層高所以望出去係一個好靚嘅夜景,食物方面餐廳食物種類算多沙律吧沙律菜新鮮,而且配料選擇都好多冷盤方面,好驚訝地蟹腳係比一般大隻好多,而且好有鮮味,加分,另外刺身方面種類好多而且好新鮮,冇雪藏味主菜方面酒店安排每人有一份鵝肝同埋半邊龍蝦,鵝肝好大件,而且煎得好淋,油香味好重,正燒牛肉燒得好淋身,而且好有牛味食到中段,聽到有鈴聲,好多食客跟住就出咗去拎一啲特別嘅菜式,今日係呢個芝士珍寶蠔,蠔好大隻,而且燒溶芝士包圍住隻蠔感覺好惹味,特別要讚一讚佢預個份量好多,基本上唔會有食客會因為遲出去而拎唔到,亦都係加分位最後一定要留肚食甜品,佢嘅甜品種類都好多,而且有杯裝Häagen-Dazs,滿足
沙律吧沙律菜新鮮,而且配料選擇都好多
燒牛肉燒得好淋身,而且好有牛味