2016-10-07
係openrice見到呢間西餐 好似幾好 就黎試下佢個鋪頭原來係英文名架!差d搵唔到 我地叫左2個set dinner前菜同餐湯都各有4款~ 其中2款要加錢升級($58和$38)~西蘭花忌廉湯 - 忌廉不會好重 ! 啖啖都食到西蘭花碎 幾清新的忌廉湯!意大利菜湯 蕃茄味出眾,不會酸這裡的蒜蓉包真係食到一粒粒香蒜! 外脆內軟 入口有濃郁蒜香 very good前菜我地叫左一個凱撒沙律+大蝦占米多(+$58) 凱撒沙律幾多菜 混和沙律醬 好清新~大蝦占米多 很大隻的蝦,而且廚師還細心地起了蝦肉,方便食客。大蝦上有忌廉汁和鴻喜菇,忌廉味十分濃郁,蝦肉也很鮮甜。喜歡吃蝦的我,吃多幾隻也不夠😄主菜來了!! 嘩! 香噴噴的BBQ烤辣味西班牙豬肋骨這餐廳的ribs很長很巨型,而且很厚身,兩個人也吃不完。ribs的肉雖然厚身,但肉質不會太硬,加上有d似果醬的醬汁 甜甜地吃起來可謂十分滋味果仁焗三文魚扒 $180好欣賞呢個焗三文魚扒! 焗得剛熟 魚肉肉質好鮮嫩滑溜~外層香熱微脆~配合上層酥脆果仁!好香口! 高水準! 好好味!凍朱古力這杯朱古力奶味比較重,有點像朱古力奶,但不會太甜。上面加了忌廉,賣相十
佢個鋪頭原來係英文名架!
差d搵唔到 我地叫左2個set dinner 前菜同餐湯都各有4款~ 其中2款要加錢升級($58和$38)~ 西蘭花忌廉湯 - 忌廉不會好重 ! 啖啖都食到西蘭花碎 幾清新的忌廉湯!
意大利菜湯 蕃茄味出眾,不會酸
這裡的蒜蓉包真係食到一粒粒香蒜! 外脆內軟 入口有濃郁蒜香 very good 前菜我地叫左一個凱撒沙律+大蝦占米多(+$58)
凱撒沙律幾多菜 混和沙律醬 好清新~
大蝦占米多
主菜來了!! 嘩!
香噴噴的BBQ烤辣味西班牙豬肋骨
果仁焗三文魚扒 $180
這杯朱古力奶味比較重,有點像朱古力奶,但不會太甜。上面加了忌廉,賣相十分好。
好驚喜佢竟然有好靚的拉花影左好多好多相 喝下去除左朱古力味,還有上層香滑的奶泡! 跟餐的飲品來說,是十分有驚喜
今餐食得好飽 亦好滿足~ 性價比幾高的餐廳