2017-07-10 151 瀏覽
今曰去到南區探朋友,朋友帶咗我去位於鴨利州大街性價比很高嘅越南菜小店食晚餐佢話佢同屋企人食過,又抵食又好食。我地點在檸檬梳打同鹹檸七,又冰凍又大杯。炎炎夏日飲,真係透心涼另外我地點咗生熟牛肉湯檬粉同牛坑腩湯檬粉生熟牛生湯檬粉($58):好大碗,牛肉粉量超多,而且肉質鮮嫩,味道很好,好抵食。如果出面d連鎖越式餐廳食,呢個價錢只得幾片仔牛肉。牛坑腩湯檬粉($48):牛坑腩粉量也超多,牛肉很入味,配上香濃牛肉味湯底食,味道很好至於小食方面,我地點咗炸𧎚餅同小食拼盤炸𧎚餅很好食,炸得很香脆可口,配上湯粉一齊食,食到唔停口小食拼盤有雞翼、越式炸春卷、扎肉、豬頸肉,每㨾都很好食,粉量很多越式春卷:餡料有紅羅白絲、黑木耳、粉絲,囗感很豐富,很好味雞翼:很入味,肉質很嫩滑豬頸肉同扎肉:很好食,粉量很多我同我朋友都覺得呢間越式小店,用心經營,性價比很高,呢個價錢食到咁好味嘅越式菜,絕對好食過連鎖式嘅越式餐廳好多呢
佢話佢同屋企人食過,又抵食又好食。

另外我地點咗生熟牛肉湯檬粉同牛坑腩湯檬粉

生熟牛肉湯檬粉

。如果出面d連鎖越式餐廳食,呢個價錢只得幾片仔牛肉。
牛坑腩湯檬粉

至於小食方面,我地點咗炸𧎚餅同小食拼盤

炸蝦餅
炸𧎚餅很好食,炸得很香脆可口,配上湯粉一齊食,食到唔停口

小食拼盤

越式春卷:餡料有紅羅白絲、黑木耳、粉絲,囗感很豐富,很好味

雞翼:很入味,肉質很嫩滑
豬頸肉同扎肉:很好食,粉量很多

我同我朋友都覺得呢間越式小店,用心經營,性價比很高
生熟牛肉湯檬粉
牛坑腩湯檬粉