2018-06-08
《越滿》 #旺角📍旺角洗衣街111號建煌華廈地舖-二人晚餐 $298/ Set (主菜五選二)🔹鮮蝦米紙卷鮮蝦夠大隻 配埋酸酸甜甜嘅汁食係開胃嘅-🔹炒芥蘭苗芥蘭苗看起來十分幼嫩、新鮮,去除了多余的部分,只留下最幼嫩的部分。金黃炸蒜片鋪在翠綠的芥蘭苗上,同時使整碟菜有多重口感。蒜香加上微辣的醬汁,十分惹味。令人一口接一口,而且硬度適中、爽口。-🔹咖哩軟殼蟹材料包括:主角-炸軟殻蟹兩隻(一開二,共四件,手掌般大小,份量十足!)正宗的外脆內軟,就算咖哩汁浸滿了整隻軟殻蟹,依舊吃得出是新鮮炸起的配角-洋蔥、芹菜、青椒、雞蛋極重椰奶香味!激贊!口味偏甜,頗為開胃。-🔹燒豬頸肉有驚喜!燒豬頸肉在製作過程中,絕對是有細心留意著豬頸肉的情況!因為豬頸肉的邊邊燒得非常脆,而且肉質卻異常的嫩滑。正!-🔹越式炒飯份量睇落好小 但食落都足夠 加左黃薑粉炒嘅飯係香嘅再加埋臘腸 蔬菜 蛋絲等配料 夠鑊氣得黎d飯都係粒粒分明-🔹飲品2杯有咸檸梳打好好❤️唔想成日都配7up😂自我感覺健康d💬呢個set幾好 選擇困難症嘅人都唔難選擇份量兩個人食係岩岩好-
📍旺角洗衣街111號建煌華廈地舖
二人晚餐 $298/ Set (主菜五選二)
🔹鮮蝦米紙卷
鮮蝦夠大隻 配埋酸酸甜甜嘅汁食係開胃嘅
🔹炒芥蘭苗
金黃炸蒜片鋪在翠綠的芥蘭苗上,同時使整碟菜有多重口感。
🔹咖哩軟殼蟹
配角-洋蔥、芹菜、青椒、雞蛋
極重椰奶香味!激贊!口味偏甜,頗為開胃。
🔹燒豬頸肉
因為豬頸肉的邊邊燒得非常脆,而且肉質卻異常的嫩滑。正!
燒豬頸肉
🔹越式炒飯