2018-10-25 528 瀏覽
路經此地,見呢間泰式海南雞專門店都多人排隊,擇日再試,第二日早啲去等第二個就到我order。正常size雞飯$40,輕食之選$30,正常個飯份量好似好多,就先試試輕食之選,三片青瓜加五、六舊雞,飯係大約正常食飯碗既份量,啱哂唔想食咁大份午餐既人!跟飯送湯,返到公司食既時候個湯重係熱!太好喇,唔係微暖或者凍左,湯係要熱先好飲架嘛(非常主觀)冇轉肶,比左雞胸,平時唔太鍾意食雞胸,但呢個好嫩滑juicy、雞皮雞肉都入味,青瓜用醋腌過,所以帶點酸幾開胃~個飯係油飯唔算油不過淋左啲,個湯有點咸,可以話係夠味唔會淡啦,有幾粒冬瓜,送黎講都算唔錯~而且成set只係$30,只係份量少啲並冇將貨就價特別要提一提,佢包外賣只會比個泰式酸辣醬(BB辣),如果要甜醬油係要自己另外拎架(免費)!另外佢既正常size外賣飯盒係用發泡膠盒,唔係用呢隻微波爐膠碗,比大家參考下

輕食之選海南雞飯
2018-10-25
5 分鐘 (外賣自取)
輕食之選海南雞飯