2017-09-10 96 瀏覽
今日黎沙田探朋友,同朋友嚟咗M3食意大利菜。一早訂定位,如果唔係一定食唔到。餐廳都幾大,但好快已經坐滿。點完嘢食好快就有溫暖嘅包送到,加啲黑醋加啲橄欖油,特別好味。香辣蒜蓉大蝦蒜蓉味好濃,大蝦肉質爽口,有少少辣椒,但唔係好辣,怕辣嘅朋友都食得,加啲沙律菜可以中和濃味。總共有六隻大蝦。凱撒沙律傳統嘅凱撒沙律,多士大大粒,好脆口,沙律菜切到細細塊容易入口,沙律醬酸味亦剛剛好,包住每一塊沙律菜,沙律菜好新鮮。中間有一隻溫泉蛋,撈埋黎食最好味。四色芝士薄餅芝士味好濃,有啲鹹但接受到,最欣賞個薄餅嘅餅底非常之薄,薄多好似餅乾,拎起手好易碎,好耐冇食過咁薄咁脆嘅Pizza。最後係海鮮意大利飯賣相非常吸引,連隔離枱都話靚,意大利飯最鍾意就係生生地嘅感覺,帶子好大粒,有蝦有青口有魷魚。味道不錯,啲汁唔算好多,夠飽肚。店員非常細心,雖然我哋坐最入個張枱,但店員都不停為我地碗碟加水,非常細心。

香辣蒜蓉大蝦
凱撒沙律