2021-07-28 283 瀏覽
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角 🔻古早台居旺角彌敦道700號///🧃鹽酥魷魚酥肉操麵 $48估唔到台灣野都有魷魚鬚食,真係第一次試,首先講一講魷魚鬚先,炸得非常香脆,食落有魷魚嘅香味,少少辣,感覺一啲都唔輸俾香港嘅魷魚鬚。肉操面係用撈嘅方式,同平時肉操飯差唔多,但係呢個都不得不讚啲麵條非常彈牙,呢個價錢仲要喺旺角超級抵食。🧃紅燒牛肉麵$58食台灣要知佢好唔好食,一定要試一次佢嘅紅燒牛肉麵,呢個係紅燒牛肉麵非常淋,而且食落好有牛肉味,湯底都一樣咁正,非常濃烈嘅牛肉香味,表面有少少紅燒嘅辣油,食落好惹味,而佢地既麵條一樣咁出色,我食到連湯都飲晒。🧃雪酪芒果沙冰 $10好有芒果味,飲得出唔係死甜,沙冰嘅粗幼程度啱啱好,啱晒咁熱天時飲🧃黑糖珍珠奶茶$16黑糖味好足,但係又唔會過多,就算冇嗌少甜都好,都非常適合香港人嘅口味,質素絕對比得上出邊嘅珍珠奶茶。/////#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角
🔻古早台居