2018-03-12
以前要搵好嘢食,只會諗起尖沙咀或者旺角,但近來就新興左一個區域。觀塘工商業區成為唔少餐廳的新寵兒,我同朋友仔都走到嗰頭搵食。我地鍾意比較chill的環境,所以對於上樓的工廈興趣不大。到處走走,竟然在街角比我哋搵到寶!充滿美食風情的一間小店,食物選擇多,價錢又合理。店內裝修簡潔,但係整齊闊落。店員非常之熱情同有禮貌,仲特登介紹兒童餐俾我哋的小朋友。唔可以睇小個兒童餐,除咗營養均勻同埋買賣相討好外,其實都幾好食。偷食左小朋友一件西蘭花,確係唔錯。我哋一人揀咗款小食,我當然揀最愛的水牛城雞翼啦!雞翼火候掌握得唔錯,而且嗰醬汁好惹味,又唔會太辣。最驚喜莫過於呢款前菜,脆餅上面係鮮甜美味的蟹肉,再加上三文魚子同香草,好完美的配搭!必點的墨西哥美食。黎到食美國菜的餐廳,點能夠唔食牛扒呢?大大件牛扒上面有整齊的網紋,賣相唔錯。切開係標準的五成熟,肉呈粉紅色。牛肉味道都幾濃厚。我好鍾意呢個伴碟的芝士通粉,每一啖都係濃厚的芝士味,口感非常Rich。意粉主食都做得唔錯。咖啡拉花有誠意。整體食物都幾好,店員服務係意外的貼心,環境同氣氛亦唔錯。每位埋單二百多,算是超值!
充滿美食風情的一間小店,食物選擇多,價錢又合理。
必點的墨西哥美食。
切開係標準的五成熟,肉呈粉紅色。
意粉主食都做得唔錯。
咖啡拉花有誠意。