2022-05-22
疫情開返,即刻book左餐廳同朋友慶祝生日,揀咗喺山林道呢間西餐,最特別係佢哋嘅門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將,一次過試晒唔同嘅款式。餐廳內有個霓虹燈寫住’全院滿座’,間餐廳又真係坐滿晒🤪前菜🐙垃圾八爪魚 $48炸八爪魚,外面沾上薄薄嘅粉漿,即叫即炸,非常脆和香口,八爪魚本身有醃過,味道剛好,非常彈牙。🐤水牛城雞翼 $52炸雞翼沾上酸酸辣辣的醬汁,令人很開胃的前菜。醬汁好夠,完全包住雞翼。🍣特色一口手卷(帶子/軟殼蟹)$88呢個幾特別,西餐廳居然有比較日式的菜式,兩款我哋都有試。帶子上面有少許和風醬汁,跟紫菜和返包起來挺好味。軟殼蟹炸得超級鬆脆,食落去唔覺得太油膩。🦐🦀🥩🐔門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將 $445呢個係全晚重點,有分幾個size,唔同size可以選唔同數量嘅主菜(豬仔骨/魚柳/西冷),我哋揀咗美國安格斯西冷,另外入面有多汁淫蝦,慢煮蒜香春雞,炸軟殼蟹,真茄汁意粉。西冷扒應該係default 左Medium,好有牛味,熟度剛好;龍蝦仔已經開咗兩邊,好容易就食到龍蝦肉,龍蝦肉亦十分爽口,鉗嘅部份已經開咗,用手輕輕拔開就食到;春雞由於係慢煮,肉質非常滑,脆脆雞皮的上面加咗孜然粉,好味
前菜
🐙垃圾八爪魚 $48
🐤水牛城雞翼 $52
🍣特色一口手卷(帶子/軟殼蟹)$88
🦐🦀🥩🐔門西淋牛豬仁雞vs蝦兵蟹將 $445
呢個係全晚重點,有分幾個size,唔同size可以選唔同數量嘅主菜(豬仔骨/魚柳/西冷),我哋揀咗美國安格斯西冷,另外入面有多汁淫蝦,慢煮蒜香春雞,炸軟殼蟹,真茄汁意粉。西冷扒應該係default 左Medium,好有牛味,熟度剛好;龍蝦仔已經開咗兩邊,好容易就食到龍蝦肉,龍蝦肉亦十分爽口,鉗嘅部份已經開咗,用手輕輕拔開就食到;春雞由於係慢煮,肉質非常滑,脆脆雞皮的上面加咗孜然粉,好味得黎有驚喜👍🏻茄汁意粉的蕃茄味比較重,感覺係落咗新鮮蕃茄;薯條炸得非常酥脆,雖然係意粉同薯條係配菜,都煮得唔馬虎。
飲品
🥑牛油果奶昔 $47
出邊好少地方有呢個配搭,雖然剩係得牛油果,但飲落去唔會覺得太清淡,佢哋加咗少少糖醬,帶出牛油果嘅refresh感覺,值得一試!
🍓真.士多啤梨奶昔 $51
飲得出係落咗新鮮嘅士多啤梨即打,佢哋加咗少許士多啤梨醬帶出味道,士多啤梨味很濃烈,偏甜,吾太鍾意飲甜嘢嘅朋友可以試吓叫少甜。
🍯蜜糖柚子子沙冰 $45
感覺非常清新,蜜糖嘅甜味加上柚子嘅酸味,中和西餐嘅油膩感,值得一試!
整體來講,我覺得性價比很高。