2020-12-08
去銅鑼灣行完街,梗係要搵地方醫肚啦. 見呢排得返十零度,有啲凍,就想食返啲熱辣辣又飽肚嘅意大利餐 🇮🇹.呢間餐廳雖然細細地,但係pasta同pizza都有好多選擇. 服務員為我哋介紹咗佢哋 signature 嘅巴馬火腿火箭菜pizza. 自己身為黑松露控,就梗係揀咗海膽黑松露忌廉意粉啦 😆.先嚟餐湯暖一暖胃,係好creamy又足料嘅南瓜湯,仲有少少蕃茄嘅香味,非常之開胃🤩.之後熱辣辣嘅Fettucine上枱,上面鋪咗一大塊海膽. 忌廉汁本身同黑松露已經係一個絕配,再加埋海膽嘅鮮甜,令到呢個fusion pasta 更加出色. 個人覺得呢個係必點,CP值超高👍🏼.餐飲方面我哋叫咗Blue Ocean 同埋紅石榴醋, 好睇又好飲😋.Pizza 係我至愛的薄脆底,可以食多啲肉同芝士,唔會因為要食pizza邊而食到飽曬 😏 十分推薦呢間fusion 意大利小館!