2021-04-20
放假即興去長洲行下😂去到先發現原來好多想試嘅嘢都係星期二休息🥲好彩都有間cafe 有開門!cafe 主打all day breakfast同埋burger,餐廳座位唔多,午飯時間去已經滿座,等左20分鐘左右終於有位!/Egg Benedict with guacamole $92/Egg Benedict 嘅賣相唔錯,流心蛋黃真係佢嘅精髓🍳 佢嘅味道唔差嘅,加埋guacamole 其實幾夾,但係我覺得佢個質地出左問題,食落去有一pat pat 嘅口感🤔佢個包唔係用English muffin 唔緊要,佢似係好淋嘅sourdough🤔變左加埋guacamole、流心蛋soak 到全部嘢都變成醬咁😥如果將麵包烘底可能會好d🤔 旁邊嘅salad 唔錯,加左莓味嘅沙律醬味道幾新鮮!/Cheese burger $52/ Mushroom cheese burger $58/佢個burger 反而幾抵食,麵包煎到微脆,餡料充足,有芝士、洋蔥、生菜、番茄、酸瓜!漢堡扒味道都唔錯,肉質鬆化,即叫即整嘅係好食d 嘅👌🏻/Latte $36/黎杯latte 有驚喜,係我鍾意嘅味道,飲落順滑,有d nut
Egg Benedict with guacamole
Egg Benedict with guacamole
Cheese burger
/Latte $36/
黎杯latte 有驚喜,係我鍾意嘅味道,飲落順滑,有d nutty 嘅味🥰
Latte
整體黎講,都算係一間性價比高嘅cafe,下次黎長洲不妨試下!