2024-06-26
11914 瀏覽
好耐無食過咁抵食又好味GE西餐啦~係尖沙咀堪富利士道隱藏左一間高質法式西餐。入口有少少難揾,一唔小心就會錯過左。搭電梯上到二樓,一出去就係餐廳。餐走法式路線,廚房半開放式,如果坐月BAR枱,可以望住廚師們煮野食。💖講返野食先,LUNCH SET好抵食,低至$88可以有野飲同一道主菜,另外可以加$35 多一碗餐湯/沙律同甜品。叫左兩個SET LUNCH,一份跟沙律,一份跟湯。👍🏻是日餐湯係蕃茄湯,好濃好有口感,飲得出由蕃茄BLEND成湯。沙律有驚喜,竟然有鴨胸肉同西柚,並唔係是但撈D沙律菜,好有誠意💖主菜都相當有驚喜,兩份都食到好乾淨。燒紐西蘭8安士眼扒配烤菜$188😋😋叫左五成熟,肉質鮮妹,肉汁香濃。好鍾意佢地秘製GE英式芥末醬,加左藜麥,酸酸辣辣,好開胃。側邊GE烤蔬菜到啱啱好,完全唔乾。新鮮得黎,唔會有草青味。香辣蕃茄扁意大利麵$108😋😋😋唔止有蕃茄,其實仲有魷魚同青口,份量都好足。$108性價比極高。意粉軟硬適中,配埋辣辣地GE SACUE,好夾。另外叫左一份奶油焗蘑菇,好CREAMY,而且意外地同意粉好夾。唔食得太辣GE,可以叫焗蘑菇。最後叫左一份跟餐甜品同是日甜品。兩份都好
入口有少少難揾,一唔小心就會錯過左。
搭電梯上到二樓,一出去就係餐廳。
主菜都相當有驚喜,兩份都食到好乾淨。
燒紐西蘭8安士眼扒配烤菜$188😋😋
香辣蕃茄扁意大利麵$108😋😋😋
最後叫左一份跟餐甜品同是日甜品。兩份都好好味。🤩🤩
DOUBLE CHOCOLATE MOUSSE 層次分明,上面有芝士,下面兩層朱古力MOUSSE有唔同甜度,同啲紅梅醬好夾。
另外叫左一個CHOCOLAT NUT PIE,質地偏硬,但朱古力味濃,比CHOCOLATE MOUSSE甜少少,我一個人可以食到二份之二個。
服務質素都唔錯,啲水差唔多飲完,待應都會主動添水。🥳
整體感覺唔錯,無論食物質素、環境同服務都好好,值得一試。