2022-09-12 1408 瀏覽
傳統節日總係想食返d傳統野食,適逢中秋節於是就決定去飲茶。但係一般茶樓大時大節都肯定會好多人,於是就決定試下呢類茶餐廳式點心茶樓。呢間熱點位置好方便,係正港鐵站隔離,平時都多人排隊,今日就特登早少少過去食。佢地裝修幾特別,牆上有好多香港特式景點插畫,都幾有心思。我地點左照牌既豬麥流沙奶皇包,日鵝夜鵝蘿蔔酥,鳳爪排骨盅飯,金牌蝦餃皇,八寶籠仔蒸飯,仲有雞扎。個豬麥流沙奶皇包造型可愛,奶黃流心好香好熱,推介!日鵝夜鵝蘿蔔酥都係貪佢造型可愛所以點,佢用左天鵝造型,都幾神似,雖然個皮硬左少少,但好足料,蘿蔔亦好滑。其他點心都好好味,八寶籠仔飯材料亦非常多,又大大盤,推介大家有時間去試下!總括而言性價比好高