2023-08-31
🍽️ 葫蘆燒肉刺身 📍元朗俊賢坊18號權益大廈12號地舖-就黎開學,約細佬去食餐好既!😝😝難得細佬千里迢迢黎到元朗國,一於帶佢食一間性價比極高嘅燒肉餐廳!💫 午市燒肉套餐:美國牛肩胛+牛舌芯套餐( 100g)($78,驚細佬唔夠飽,加咗$40變200g)套餐包括紫菜素飯(素)、和風湯同埋餐前小食❤️❤️中華沙律👍🏻👍🏻跟住落嚟就梗係講吓我哋嘅重點‼️燒肉‼️ 牛肩胛、牛舌芯嘅份量都多!肉質結實有牛香😙😙原來細佬燒肉都幾有天份🤣🤣另外醬料都有分好多種,分別有柚子醬、燒肉醬、鹽醬同埋蒜味燒肉醬😚😚 燒肉醬同埋蒜味燒肉醬能夠帶起肉嘅香味;柚子醬酸咪咪好開胃;而我最鍾意就係鹽醬啦!帶有微微胡椒味🫶🏻🫶🏻🫶🏻好惹味!餐廳仲好貼心,提供埋檸檬俾有需要嘅食客自己調味👍🏻👍🏻👍🏻一啖燒肉一啖飯!真係一大享受啊🔥🔥💫日式咖喱吉列豬扒定食($75)金黃既吉列豬扒好酥脆😍😍😍肉質軟嫩👍🏻👍🏻配埋日式咖喱,簡直就係天造地設既一對🥰🥰🥰另外仲有蘿蔔、薯仔🤭🤭都煮得好腍好入味🤩🤩定食仲有和風湯同埋餐前小食❤️❤️分別係椰菜沙律、玉子燒同埋中華沙律👍🏻👍🏻成個配搭感覺都好Fresh好開胃🫶🏻🫶🏻💫日本Hata波子汽水(跟餐加$1
📍元朗俊賢坊18號權益大廈12號地舖
套餐包括紫菜素飯(素)、和風湯同埋餐前小食❤️❤️中華沙律👍🏻👍🏻跟住落嚟就梗係講吓我哋嘅重點‼️燒肉‼️ 牛肩胛、牛舌芯嘅份量都多!肉質結實有牛香😙😙原來細佬燒肉都幾有天份🤣🤣 另外醬料都有分好多種,分別有柚子醬、燒肉醬、鹽醬同埋蒜味燒肉醬😚😚 燒肉醬同埋蒜味燒肉醬能夠帶起肉嘅香味;柚子醬酸咪咪好開胃;而我最鍾意就係鹽醬啦!帶有微微胡椒味🫶🏻🫶🏻🫶🏻好惹味!餐廳仲好貼心,提供埋檸檬俾有需要嘅食客自己調味👍🏻👍🏻👍🏻一啖燒肉一啖飯!真係一大享受啊🔥🔥
💫日式咖喱吉列豬扒定食($75)
💫日本Hata波子汽水(跟餐加$10 )
細佬話呢個係童年回憶🤣🤣🤣又真係幾好味!
💫水蜜桃乳酸特飲(跟餐)
好香濃嘅水蜜桃味,配埋乳酸好開胃🍑🍑👍🏻👍🏻
🌟餐廳座位寬敞,除咗卡位,仲有吧枱🤩🤩 方便唔同類型嘅食客
🌟好鍾意餐廳嘅抽風系統,即使午市咁多人喺度燒肉,都唔會聞到好勁嘅油味,更加會令到個身充滿燒肉嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻
🌟除咗燒肉,餐廳仲有刺身同埋定食,啱晒一大班friend聚會,滿足到大家嘅唔同需求😝😝
🌟店員好Nice😍😍仲好熱心幫手喺爐上面搽上一層油,方便我哋燒嘢食🥰🥰
推薦指數:5/5
抵食指數:5/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#yuenlong #元朗 #元朗美食地圖 #元朗必食 #元朗餐廳 #元朗好去處 #葫蘆燒肉刺身