今日喺旺角shopping,望到對面有間樓上鋪係食台灣野,睇睇餐牌,價錢合理,有2人餐都幾抵食,入面d座位都幾寬,坐得都舒服,所以入去試吓。我地見2人餐好抵食,又有2個飯/麵,小食,甜品同2杯台式飲品,所以唔使諗就叫呢個餐。香酥排骨滷肉拌麵,塊豬排真係好巨型,炸到非常鬆脆,食落唔會好鞋,都夠晒淋,而個拌麵充滿晒滷水汁味,同夠晒彈牙,上面仲有好多配菜,唔會淨係食肉咁單調。香脆鹽酥雞滷肉拌飯,雞嘅份量都幾多,粒粒都炸到勁脆卜卜,食落好juicy,d滷肉都非常好味,送飯一流。甘梅地瓜條,炸到脆卜卜熱辣辣,上面鋪滿甘梅粉,所以食落口感首先係有少少酸酸地,入面地瓜甜甜地,好好袋。檸檬白玉愛玉&黑蜜粉粿,見到呢碗甜品已經透心涼,粒粒愛玉都精營通透,佢地仲跟咗一杯仔熱情果汁比我地淋上去食,所以食落酸酸地勁開胃。椒麻拼盤分別有金錢肚,牛舌,大腸,一上枱麻辣味勁香,食落口不但有滷水味仲有麻辣味,仲有d金錢肚,牛舌同大腸炆到好淋,幾好食。檸檬濃乳愛玉菓子,杯野飲奶白色,好仙氣,飲落甜甜酸酸。蜜桃苿莉愛玉菓子,飲落好清新,蜜桃味好重,仲要入面有新鮮蜜桃果肉。

檸檬濃乳愛玉菓子,杯野飲奶白色,好仙氣,飲落甜甜酸酸。