位於旺角通菜街的「小麻吉」係香港本地一間平民台灣食堂,餐牌上主打台式便當及麵食,仲有多款台灣地道特色小食,價錢經濟實惠,性價比高,同時又能滿足在台灣夜市街頭覓食嘅感覺五味小茄子茄子口感香軟,配上濃郁五味醬,好好食肉燥脆香雞翼湯新竹米粉另+$8可轉湯底為麻辣擔擔湯,+$5可轉新竹米粉,湯底入口辛香微辣,配上爽口幼滑的新竹米粉,好吸湯啊!脆香雞翼有三隻,炸得金黃香脆,表面灑了椒鹽,鹹香滋味大滿足定食套餐可以從小食、主菜、飯或麵類別中各選一款,另附送涼拌小黃瓜及台灣小香腸。餐廳有健怡肉燥飯可以選擇,相對上肥豬肉粒比較少,更健康!黃金雞扒皮脆肉嫩又多汁,好惹味哦珍珠紅豆仙草凍仙草冰凍嫩滑,配上甜美蜜紅豆及Q彈珍珠,正呀檸檬紅茶&凍珍珠奶茶紅茶香濃不澀口,配上新鮮檸檬🍋酸甜解膩。台式珍珠奶茶入口絲滑,珍珠好煙韌彈牙

五味小茄子

茄子口感香軟,配上濃郁五味醬,好好食

肉燥脆香雞翼湯新竹米粉

大滿足定食套餐

珍珠紅豆仙草凍

仙草冰凍嫩滑,配上甜美蜜紅豆及Q彈珍珠,正呀

檸檬紅茶&凍珍珠奶茶