餐廳座落係銅鑼灣登龍街,與Time Square 只係一街之隔👍🏻👍🏻旺中帶靜,平日係Time Square 行街行累了,可考慮到登龍街呢條食街尋寶🤩🤩今次,我選了永光中心的樓上舖,選樓上舖的其中一個原因,當然係因為「性價比」😎😎差唔多價錢,係Time Square 或街舖的,可能超過一半的價錢已經係租金成本,所以樓上舖,同等價錢的,🉑 享受更物超所值的盛宴😋😋今次我地試佢性價比最高的「午市限定」~ 「角切魚生丼」及「蒲燒鰻魚定食」☘️☘️ 角切魚生丼☘️☘️魚的魚油很香,脂肪含量較低的魚類,所含的也主要是不飽和脂肪,有助保持心血管健康,所以關注體重管理的朋友,食多了也沒有罪疚感,可以好好享受食物了😍😍☘️☘️蒲燒鰻魚定食☘️☘️鰻魚可說是入口即溶,除了油脂含量高之外,鰻魚含有維生素A、B1、B2、B2、D、E和Omega-3脂肪酸,配上鰻魚汁,簡直係味蕾上的遊樂場🎡讓人興奮無窮💃🏻💃🏻💃🏻午市限定更配有「沙律」🥗、「味噌湯」、「和風蒸蛋」、「漬物」、「柚子蜜/咖啡」☕️、「雪糕」🍦🤩🤩🤩

☘️☘️ 角切魚生丼☘️☘️

角切魚生丼