2018-07-13
一種能夠代表香港嘅美食----車仔麵, 好耐冇食過啦,放假行完街想去食一下,今日介紹呢間 ~~ 花臣車仔麵。位於黑布街, 地鐵站步行約6分鐘就到達。餐廳裝修有懷舊特色,而且仲有樓上雅座 ! 最攪笑係有個白武士喺度看舗 !!! 車仔麵配料有60幾種咁餸,由$8蚊去到最貴都係$15蚊一味餸,又多選擇, 多樣化!仲有最愛街頭小食:~~咖哩水魷、咖喱魚蛋、咖喱蘿蔔、南乳豬手、韭菜豬紅、牛柏葉、瑞士雞翼等。一人一張點餐紙,可以點D自己最愛食嘅嘢同埋飲品。瑞士汁烏冬🍜:湯底非常濃郁😍,仲有最愛的瑞士雞翼🐣、黑椒牛柳粒,煮得非常入味! 而咖哩水魷、咖喱魚蛋都非常好味,大腸同豬紅口感細滑,泡菜餃又不太辣, 烏冬亦很彈牙。咖喱魚蛋泡菜餃通菜麥精 ~~ 太好味了 ! 總結:花臣車仔麵真係材料都係分量充足款式選擇多, 而大部分人都認為, 材料、湯底係好重要, 但其我覺得最重要的, 一定係「性價比高」!加上價錢相當合理,下次一定要會再黎!
最攪笑係有個白武士喺度看舗 !!!
一人一張點餐紙,可以點D自己最愛食嘅嘢同埋飲品。
咖喱魚蛋
泡菜餃
通菜
麥精 ~~ 太好味了 !