2018-12-01
同友人兩個人極餓底,未到6點入座。見環境都好乾淨,又乜都有得食,就拿拿淋坐低。我地想食6點後先供應ge扒餐,但又未到6點就問問店員,佢地好好話可以點,幫我地寫紙仔入廚房,太好了。友人叫左西冷牛扒配香草腸鐵板,跟餐湯同飲品,揀左燒汁同薯菜。塊扒有手掌咁大,份量好夠,而且仲係有兩塊,好彩無揀配飯或意粉,否則一定食唔哂,香草腸幾特別。牛肉好食唔un有咬口,粟米忌廉湯水準以上,粟米都夠多!而我揀左傳統英式早餐,岩哂女仔打卡包含左德國腸,薯餅,牛油多士等等各有特式,樣樣味道都恰到好處,係徳國腸比較咸,而羅宋湯足料味道偏酸,成個食完好滿足好飽。但點知原來仲跟個水果薯仔沙津,但真的吃不下了。另外,點左個「小食」黑松露芝士雜菇西蘭花($50),呢個好驚喜,除左份量好多,味道上係每種食材都食得出,唔會話搶味,仲飄出陣陣黑松露香味,但西蘭花略嫌太大件,一件要切開先岩女仔個口。要讚阿華田,甜度剛好,底無多餘粉,冰溶左都好飲。
見環境都好乾淨,又乜都有得食,就拿拿淋坐低。
而我揀左傳統英式早餐,岩哂女仔打卡
要讚阿華田,甜度剛好,底無多餘粉,冰溶左都好飲。