2023-08-25 376 瀏覽
最近去咗一間好正嘅餐廳,食物好好食又抵食,真係大讚啊😝我一踏入去個時,真係覺得餐廳嘅環境好特別㗎。佢地有個半開房式廚房,可以透過窗戶直頭睇到佢地大廚嘅煮食過程,未食都聞到好香🤤佢哋嘅菜單都好用心,有一道出色嘅前菜係香煎法國鵝肝多士,配埋黑醋沙律,多士煎得脆口啲就更好。鵝肝多士豪華又好味,同埋佢地配咗黑醋沙律,口感酸甜,真係令人欲罷不能啊🤤🤤仲有一道我好中意嘅菜係烤西班牙黑毛豬配蜜桃燒汁,七成熟。黑毛豬烤得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,再加上蜜桃燒汁嘅甜酸味道,真係令人驚喜😙仲有一道好正嘅菜係地中海香草烤鮮魚配烤薯,加埋泰式魚露汁,味道好香好惹味。魚肉鮮嫩,用香草調味同烤制,真係好似去到地中海嘅感覺😝 不過配菜烤薯就失色啲,味道略嫌太淡🤔食西餐當然要配飲品,佢地嘅生啤同Iced long island tea都好出色。生啤香濃爽口,做緊不同口味既promotion😎Iced long island tea就更加特別,啲酒調配得好好,清爽又微微有酒香,真係特別好飲😜Dinner set +$38就有埋甜品,真係好抵😂總括而言,呢間餐廳堅持唔用味精,價錢又合理。我唔止享受到精心烹調嘅菜式,仲感受到大
最近去咗一間好正嘅餐廳,食物好好食又抵食,真係大讚啊😝

香煎法國鵝肝多士

烤西班牙黑毛豬配蜜桃燒汁

地中海香草烤鮮魚配烤薯

Dinner set +$38就有埋甜品,真係好抵😂

總括而言,呢間餐廳堅持唔用味精,價錢又合理。我唔止享受到精心烹調嘅菜式,仲感受到大廚哋嘅熱情同waiter嘅用心,值得一試!
2023-08-24
香煎法國鵝肝多士