之前一直話飛得既話,我一定會先去轉台灣🇹🇼不過...今年計劃左既旅行入面...未見...🫣唔緊要啦,香港都有好多台灣野食,食住先囉😂估唔到真係俾我搵到台灣既味道🇹🇼仲要唔貴 • 抵食,性價比高呀💖~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 黑金剛牛尚燒 ($68 • 原價$78)▪ 黑金剛豚肉燒 ($58)一直以為叉燒一定係豬肉🐖原來牛都有嫁🐃𝟐款同樣係黑金剛🦍焦甜外皮 • 秘製既醬汁🤎慢煮夠淋又可以𝐊𝐞𝐞𝐩得到原有既味道🤌🏻𝟐款比較下,牛叉食落會再濃味𝐝,豚叉唔會過肥😌.▪ 台南虱目魚肚米線 ($68)早排見到虱目魚精(滴雞精𝐝朋友),即係有益 • 養生野啦😎嗌番份食下先,魚肉肥美厚身,食落唔腥🐟米線係幼身個種, 用隔層外賣盒,唔會浸到淋晒🍜.▪麻辣無骨鴨掌 鴨血 豬大腸 ($78)好夠味,辣得好過癮呀😝特別係鴨掌冇骨好淋,全家都食到🫰🏻豬腸中間"攝"晒湯🐖,鴨血大件又厚 • 又滑🦆而且每款都有好多舊,唔係用細碗都擺到小山丘咁高🏔️.▪夜市拼盤 ($48)(雞軟骨 • 夜市香腸 • 地瓜條 • 鹽酥雞 • 黄金芋圓球 • 甜不辣)每樣都有𝐝,𝟏次
之前一直話飛得既話,我一定會先去轉台灣🇹🇼
不過...今年計劃左既旅行入面...未見...🫣
唔緊要啦,香港都有好多台灣野食,食住先囉😂
估唔到真係俾我搵到台灣既味道🇹🇼
仲要唔貴 • 抵食,性價比高呀💖

▪[A1] 黑金剛牛尚燒 ($68 • 原價$78)

▪[A2] 黑金剛豚肉燒 ($58)

一直以為叉燒一定係豬肉🐖原來牛都有嫁🐃
𝟐款同樣係黑金剛🦍焦甜外皮 • 秘製既醬汁🤎
慢煮夠淋又可以𝐊𝐞𝐞𝐩得到原有既味道🤌🏻
𝟐款比較下,牛叉食落會再濃味𝐝,豚叉唔會過肥😌

▪[A4] 台南虱目魚肚米線 ($68)
早排見到虱目魚精(滴雞精𝐝朋友),
即係有益 • 養生野啦😎
嗌番份食下先,魚肉肥美厚身,食落唔腥🐟
米線係幼身個種, 用隔層外賣盒,唔會浸到淋晒🍜

▪麻辣無骨鴨掌 鴨血 豬大腸 ($78)
好夠味,辣得好過癮呀😝
特別係鴨掌冇骨好淋,全家都食到🫰🏻
豬腸中間"攝"晒湯🐖,鴨血大件又厚 • 又滑🦆
而且每款都有好多舊,唔係用細碗都擺到小山丘咁高🏔️

▪夜市拼盤 ($48)
每樣都有𝐝,𝟏次滿到多個願望呀,鹹既 • 甜既都有齊🤗
仲係即炸脆卜卜,最正係鹽酥雞🐔 • 粗身地瓜條🍠

▪仙草迷你𝟑𝐐果奶茶 (跟主食加+$10)
買杯冇配料既奶茶都唔得啦,依杯仲有𝟑款料🧋

🔺堂食用餐限時𝟕𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬⏱️
🔺外賣(盒) 需另加+$𝟐,(*野飲 / 紙袋裝拼盤除外)🥡
外賣自取