有一段時間冇嚟到新達廣場,翻新咗之後,商場靚咗好多,今晚一於同朋友去食八番屋食拉麵!餐廳有提供多款日式拉麵丶丼飯和小食等選擇,而且性價比高,店員服務亦好親切,店內非常整潔。我哋最後決定點一份二人套餐,內容超級豐富,除咗有兩款拉麵/丼飯,仲有前菜、小食、飲品!二人套餐前菜-麵豉湯x2主食-直源叉燒沾麵x2叉燒拉麵麵質爽滑彈牙,非常有口感。而沾麵湯豬骨味超級香濃,把麵浸泡係湯汁中,再掛湯入口,非常美味。小食拼盤x1內容非常豐富,有芝麻雞翼x2,炸雞球x2,炸蝦x2,年糕x1串。日式炸物新鮮炸起,香氣十足,芝麻雞翼香脆可口,炸雞肉非常juicy,而日式年糕串食起嚟好Q彈!一次過食晒好滿足!餐飲x2除咗可以揀汽水丶檸檬茶等之外,仲可以選擇特飲,我哋點咗乳酸梳打&雜果賓治,爽口香甜又解膩,perfect!

二人套餐

前菜-麵豉湯x2

主食-直源叉燒沾麵x2
叉燒拉麵麵質爽滑彈牙,非常有口感。

小食拼盤x1

餐飲x2