2019-05-07 69 瀏覽
北角城市花園嗰度新開左一間上海菜館,門面非常大同靚,今日經過見到新開張午市客飯套餐免茶芥免加一,價錢都好公道,於是就走去試吓啦, 餐館內嘅座位非常闊落, 加上新裝修, 環境感覺光猛衛生👍🏼👍🏼糖醋排骨午市客飯套餐😋😋佢嘅糖醋排骨煮到好林,一咬落去可以話係骨肉分離😂😂,唔會韌,糖醋嘅比例都啱啱好酸甜適中,套餐可以揀豆漿或酸辣湯,又或者粟米魚肚羹,天氣熱熱地,我哋就揀咗凍嘅豆漿,原來佢哋嘅豆漿都係有機㗎,健康得來又唔會太甜,好有豆香味回鍋肉午市客飯套餐🐖🐖回鍋肉用豬腩肉, 辣味到位,唔會太過辣,而豬腩肉都好爽口, 一啲都唔肥膩,用嘅甜麵醬同豆瓣醬, 喺菜同肉上面都掛上汁, 配飯食就最啱乳鴿外脆內軟,不油膩,嫩滑而保持肉汁😍😍

糖醋排骨午市客飯套餐😋😋

回鍋肉午市客飯套餐🐖🐖

乳鴿
外脆內軟,不油膩,嫩滑而保持肉汁😍😍