2019-07-01
係人車繁忙的灣仔入邊, 有條酒吧街, 叫得酒吧街就緊係酒吧林立, 而好快, 我就俾呢間咁特式的門牌吸引左, 第一眼的感覺, 的確係好重要, 亦造就左我今次的呢份食評.Coyote Bar and Grill 係一間好有風味的墨西哥餐廳, 係大門的左邊同右邊分別都有一張枱係可以望住出邊黎食野, 可以一路同D FD開心吹下水, 一路望下出邊的風景.由於入座的時間極為肚餓, 所以就一次過點餐, 分享之選當然是派對拼盤無誤! 整個拼盤大推!!! 當中包含了香辣雞翼,大大隻炸得香脆juicy之餘,肉嫩,十分惹味有別於平日吃到的這裡的薄餅是很薄很脆的餅皮夾著餡拉絲的芝士;香辣肉腸香炸墨西哥辣椒(不吃辣的當初也怕怕, 點知一咬落去, 竟然俾濃濃的芝士味吸引左, 完全唔覺得有辣味的感覺)迷你煙燻手撕豬肉漢堡(這個肉質很好, 肉的醬汁也很到味ps.不要被看輕它迷你,肉量十足,絕無欺場串燒(呢個要先食, 香味濃郁, 唔會好滯)牛油果醬配墨西哥玉米片作為一家墨西哥餐廳,當然要一試這個玉米片自家製作的玉米片,沒有過多的調味而且配埋個即製牛油果醬, 微辣,食指大動啊!另外order左份bb豬仔骨,肉質嫩,唔會鞋
當中包含了香辣雞翼,大大隻
炸得香脆juicy之餘,肉嫩,十分惹味
有別於平日吃到的
這裡的薄餅是很薄很脆的餅皮夾著餡
拉絲的芝士;香辣肉腸
迷你煙燻手撕豬肉漢堡(這個肉質很好, 肉的醬汁也很到味
ps.不要被看輕它迷你,肉量十足,絕無欺場
串燒(呢個要先食, 香味濃郁, 唔會好滯)
牛油果醬配墨西哥玉米片
作為一家墨西哥餐廳,當然要一試這個玉米片
自家製作的玉米片,沒有過多的調味
而且配埋個即製牛油果醬, 微辣,
食指大動啊!
另外order左份bb豬仔骨,肉質嫩,唔會鞋口. 仲有好多汁, 切落去又唔會死實實, 洽到好處, 仲好大份..薯角都好好食, 最後仲幫薯角加入另一種食法, 就係配牛油果醬!!! 一定要試!!!
mocktail Virgin margarita
醒胃之餘一解肉類的油膩
Virgin Colada
濃香椰子味
原來而家有$128 all you can eat既推廣
星期一至五限定,平日如果起指定時間黎到既一定要試下