2021-03-20 1642 瀏覽
今晚girls night out, Friday 太難訂位,先會用 open rice short list D條件然後搵到呢間有位。當到處都爆但佢大把位,都有搏一鋪嘅感覺。首先我想話D人嘅食評,又話fine dining ,有啲又話唔係 fine dining質素囉⋯⋯其實佢價單、地點已經明顯表明不是fine dining. 唔好覺得幾個 course 就係fine dining. 這極其量只係non 港式西餐。唔好再美麗的誤會。有啲人又話食豪D先揀呢度。其實⋯⋯價錢唔係豪價囉。今晚只有兩枱,都幾慘。地點、裝修、氣氛都欠奉㗎啦。不用有 expectation。不過,食材足料,烹調係「真」西餐做法。味道亦及格有如。呢個價錢,我覺得性價比係好高嘅。花之戀:大拖羅他他/那威煙三文魚伴伊朗魚子醬/ 海赤蝦配三文魚子擺盤靚,沙律菜新鮮鮮蟹肉粉紅汁燴意大利飯軟硬 恰到好處,有蟹肉鮮味香煎亞特蘭大鱈魚伴香草檸檬牛油忌廉汁魚皮煎得夠脆(西餐魚的重點)鱈魚夠厚身,薯蓉不是開粉,是真薯做還有牛油香。紅酒汁燴紐西蘭羊膝軟熟入味慢烤澳洲鮮嫩羊架正常發揮,件頭亦大Tiramisu 較失望,無乜mascarp

今晚只有兩枱,都幾慘。

擺盤靚,沙律菜新鮮

鮮蟹肉粉紅汁燴意大利飯
軟硬 恰到好處,有蟹肉鮮味

軟熟入味

正常發揮,件頭亦大

Tiramisu

Tiramisu 較失望,無乜mascarpone cheese, 又無咖啡味。只係用whipped cream 同朱古力粉扮tiramisu

自家製番薯雪糕

超級好味,推薦!!