2022-12-01 254 瀏覽
有人終於考完試就帶佢去d2玩,玩之前行吓街睇吓有咩食,見到呢間餐廳坐得都幾舒服,最鍾意可以坐梳化, lunch價錢亦都唔貴,所以就嚟試吓。食lunch好處就係可以有沙律/湯同埋有冰茶,小朋友點咗大蝦蟹肉意粉,見到啲蝦好大隻,蟹肉配埋意粉一齊食,食入口有啲蒜蓉香味,海鮮嘅鹹鹹地味道,好味到小朋友可以自己食晒一碟。我就叫咗牛肩肉,牛肩肉比較有口感,牛味會較濃郁,五成熟食入口唔會好韌,我鍾意呢個口感,百幾蚊食到一塊扒,唔係好多地方有,因為本身牛扒唔跟薯條,我哋就加咗$38配咗份黑松露薯條,薯條新鮮炸起,外脆內軟,黑松露在薯條表面,味道唔算太出,不過都幾香。最後叫咗個心太軟俾小朋友,流心嘅朱古力小朋友又點會唔鍾意。我自己就點左咖啡雪糕,開頭以為只係一杯普通嘅咖啡雪糕,原來係一杯Espresso加雲呢拿雪糕,我第一次咁食,原來非常之夾,雪糕有濃濃嘅咖啡,食晒杯雪糕之後,杯咖啡味道又剛剛好,真係極級好味。食完之後小朋友見到呢度有聖誕大餐,見到價錢同埋食物都幾吸引,聖誕節又可以多一間餐廳選擇呢。