2024-06-19
前幾日返大陸有經過呢間小店,但太多人無入到去,唔講唔知原來已經殺到香港!唔同時段有唔同超值套餐,整體價錢當然會比大陸貴,但喺香港嚟計真係好抵食。朋友唔太識得辣,要咗個蔥油拌麵share,估唔到有驚喜,好大一碗,撈埋下面嘅配料同調味真係幾好味㗎。我哋仲加咗青菜同滷蛋,多啲配料好食啲。另外有個抄手,份量比想像中多,湯底清甜,粒粒飽滿,細食嘅一碗已經可以好飽。小食方面我最鍾意蔥油餅,微微脆身,內裏軟糯,而且完全唔油,自己一個人可以食曬😂 第二就係隻雞,半隻份量,皮夠薄,肉質幾滑,性價比超高。炭烤腿肉串都唔錯,點埋醬汁更惹味。小店有提供多款飲品同甜點,我會推介酸梅湯,偏甜多過酸,但食呢啲嘢真係好解渴。朋友就鍾意白玉厚椰乳,話飲落順滑越飲越過癮。甜品要埋琥珀冰粉,見唔少人點,又凍又甜為呢餐作個完美總結。