2025-02-07 0 瀏覽
最近我同朋友去咗尖沙咀美麗華廣場食晚飯 🍽️,揀咗間叫做「宏 Hiroshi」嘅日本家庭式餐廳。呢間餐廳專門做日本Comfort Food同埋甜品,坐位好舒服 🛋️,食物同服務都好有水準 🌟,仲要價錢合理 💵。真係好值得一試!—————————————————
相撲大鍋套餐 $350 (適合兩至三人食)
🥗 沙律 新鮮爽口,好開胃。
🥟 日式餃子 皮薄餡多,煎得啱啱好,好食。
🍲 相撲大鍋 入面有雞肉、冬菇、蟹味菇、紅蘿蔔、洋葱、冬粉同埋旺菜。⭐️ 仲可以揀兩款肉(豚肉/牛肉)。湯底鮮甜,料又足,好滿足。
🍨 雪糕 (人頭計,最多三杯) ⭐️ 可以選軟雪糕(抹茶味/牛奶味)或 雪糕(抹茶味/朱古力味/雲呢拿味)🌈 揀咗軟雪糕(牛奶味)、抹茶味同朱古力味雪糕。每款都咁好食,甜品控必試。
🍹 水果梳打 (芒果) +$20 芒果味濃,梳打夠凍,解渴。
🍎 日本青森蘋果汁 + $15 純蘋果汁,清甜唔膩。
🍚 + $10無限添飯(人頭計) 鍾意食飯嘅朋友仔一定要加,抵食。

—————————————————

相撲大鍋套餐 $350 (適合兩至三人食)

🥗 沙律
新鮮爽口,好開胃。

🥟 日式餃子
皮薄餡多,煎得啱啱好,好食。

🍲 相撲大鍋

🍨 雪糕 (人頭計,最多三杯)

🍹 水果梳打 (芒果) +$20
芒果味濃,梳打夠凍,解渴。

🍎 日本青森蘋果汁 + $15
純蘋果汁,清甜唔膩。

🍚 + $10無限添飯(人頭計)
鍾意食飯嘅朋友仔一定要加,抵食。