2020-12-09
Annie其實好鐘意去foodcourt食嘢,味道唔錯又夠哂方便👍 以前媽咪成日帶我地去foodcourt食嘢,細細個已經可以自己揀食乜,好開心🤗樂富UNY入面都有個foodcourt,有間泰菜價錢相宜,推介俾大家~·▪二人套餐 HKD$148可以自選ABCD🍲牛丸豬肉丸雙拼船麵、🍛泰式乾炒河、🌱蒜蓉芥蘭、 🍹泰式檸檬茶或青檸梳打2杯。哩個2人餐真係幾抵食,每樣嘢既份量都唔少,船麵味道係偏甜嗰種,如果辣少少會更好。而乾炒河都好夠鑊氣🔥芥蘭炒得好爽口,整體十分不錯👍·▪ 泰式無骨雞飯 HKD$52雞已拆骨食得好方便,肉質好滑溜,亦好夠味🤤 而油飯絕對係我杯茶😻雞油香味好濃,但唔會好油膩,正😋·▪ 泰式豬頸肉 HKD$36豬頸肉都算切得幾薄,肉邊有微微燒焦過既痕跡 食落都算軟腍,咁既價錢絕對超值👍·▪泰式鳳爪 HKD$34哩道鳳爪都係合格有餘,夠冰凍亦幾爽彈😙 又唔會浸得過份腍身,沾少許甜辣汁已好惹味🤤
▪二人套餐 HKD$148
可以自選ABCD
而乾炒河都好夠鑊氣🔥
芥蘭炒得好爽口,整體十分不錯👍
▪ 泰式無骨雞飯 HKD$52
雞油香味好濃,但唔會好油膩,正😋
▪ 泰式豬頸肉 HKD$36
豬頸肉都算切得幾薄,肉邊有微微燒焦過既痕跡
食落都算軟腍,咁既價錢絕對超值👍
▪泰式鳳爪 HKD$34