2020-08-26
午餐 • 2人第一次俾負評偶爾會試吓新開嘅餐廳,都好少會中伏,今次真係中咗好大嘅伏! 岩岩入餐廳嘅時候企咗幾分鐘但無人理會 (探熱果d當然無),個個人都好忙做自己野,後來要我哋自己問個樓面係入去坐定點,佢就叫我哋問出面個receptionist。Receptionist 話有位就坐啦,ok,揾完位坐低等緊野食果時,我哋突然被receptionist 要求搭檯。本身搭檯唔係問題,但應該要喺我哋坐低前講聲先,唔係坐坐下突然話要搭檯。4人枱,我哋坐2個位再加兩個陌生人,喺疫情期間係咪點都應該事先通知聲?食物方面,飯不過不失,意粉等咗40分鐘先有,野飲只有茶餐廳嘅選擇。火炙牛柳蓋丼 ($65)味道一般,醬汁還可以,但牛柳份量較少。卡邦尼意粉 ($70)基本上係黑椒卡邦尼意粉,因為黑椒係·超·級·多,多到每一啖都係食緊十幾廿粒黑椒。本身我唔討厭黑椒,但多到好辣,而且成個意粉淨係得黑椒嘅味,加上好油膩,真係好難食。餐廳嘅食物價錢貼近cafe,但環境好嘈、等候時間又耐、食物味道差,服務態度麻麻 (得個男仔服務態度好),所以呢個價錢真係好唔值。總括黎講,唔推薦,我哋以後都唔會再黎。
第一次俾負評
偶爾會試吓新開嘅餐廳,都好少會中伏,今次真係中咗好大嘅伏!
火炙牛柳蓋丼 ($65)
味道一般,醬汁還可以,但牛柳份量較少。
火灸牛柳蓋丼
卡邦尼意粉 ($70)
卡邦尼意粉
總括黎講,唔推薦,我哋以後都唔會再黎。