2022-07-06
˚‧º·𓂂˚‧º·𓂂 ⃞⃛୭ᐝ 雲壽司·有驚喜!° 𖥧𖡆𖦥ꔛ☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧太子竟然有間好高質性價比OMAKASE🤤おまかせ💕嚟到今日我完全唔想諗嘢🤭❤️問廚師哥哥可唔可以幫我安排💗所以全程我都冇叫過嘢食🙈💕但係驚喜綿綿💥⚡️✨當然我係咩都食嘅!咁正嘅嘢我一邊食一邊寫低廚師發板啲嘢食名😂不過豬標嘅我又一野刪哂啲名😆等我勾返自己記憶同大家分享啦🤤✨𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝🔸OMAKASE·おまかせ💕🔻吟 GIN 💰$680🔺 ▫️拖羅刺身▫️象拔蚌▫️鱈魚▫️左口魚🌟不得不說呢個拖羅,望個樣都冇得輸質感較腍🤤甘香味濃,入口即溶✨👍🏻🌟象拔蚌鮮嫩、爽脆、滑溜,口中回味幾次,總會覺有一種鮮甜味道🤭💕其他兩種魚都不分之好吃💗▪️白蝦壽司▪️北海道帶子壽司▪️北海道海膽壽司▪️鮫鰈壽司▪️伊左木壽司▪️生銀鱈魚壽司▪️金目鯛壽司🌟白蝦·第一次食😆口感爽脆鮮甜🌟北海道·帶子 厚身又細密,味道濃郁鮮甜🌟北海道·海膽 質感細膩,幾乎入口即溶🌟 鮫鰈壽司🍣肉質緊實爽脆、細嫩鮮美🌟 金目鯛細嫩肥美、味道鮮甜、口感爽滑🔳蔥吞拿魚腩手卷捲到
⃞⃛୭ᐝ 雲壽司·有驚喜!° 𖥧𖡆𖦥
太子竟然有間好高質性價比OMAKASE
🤤おまかせ💕
嚟到今日我完全唔想諗嘢🤭❤️
問廚師哥哥可唔可以幫我安排💗
所以全程我都冇叫過嘢食🙈💕
但係驚喜綿綿💥⚡️✨當然我係咩都食嘅!
咁正嘅嘢我一邊食一邊寫低廚師發板啲嘢食名😂
不過豬標嘅我又一野刪哂啲名😆
等我勾返自己記憶同大家分享啦🤤✨
🔸OMAKASE·おまかせ💕
🔻吟 GIN 💰$680🔺
▫️拖羅刺身▫️象拔蚌▫️鱈魚▫️左口魚
🌟不得不說呢個拖羅,望個樣都冇得輸
質感較腍🤤甘香味濃,入口即溶✨👍🏻
其他兩種魚都不分之好吃💗
▪️白蝦壽司▪️北海道帶子壽司▪️北海道海膽壽司
▪️鮫鰈壽司▪️伊左木壽司
▪️生銀鱈魚壽司▪️金目鯛壽司
🌟白蝦·第一次食😆口感爽脆鮮甜
🌟北海道·帶子 厚身又細密,味道濃郁鮮甜
🌟北海道·海膽 質感細膩,幾乎入口即溶
🌟 鮫鰈壽司🍣肉質緊實爽脆、細嫩鮮美
🌟 金目鯛細嫩肥美、味道鮮甜、口感爽滑
🔳蔥吞拿魚腩手卷
捲到長長方方至好特別😆
吞拿魚腩好軟滑,配上蔥花帶出魚的鮮味❤️
食完咁滋味嘅嘢💕仲會再增送麵豉湯✨👍🏻
🔻特上壽司拼盤💰$268🔺
◆吞拿魚腩◆深海池魚◆牡丹蝦
◆魚籽◆海膽 ◆魴鯡◆火灸左口魚邊
◆鯛魚◆蔥吞拿魚腩壽司◆麵豉湯·沙律
一大盤嘅壽司🤤豐富又吸引!
其實食每一款都覺得好好食,入口即溶!
🌟其中我想講吞拿魚很不錯👍🏻
一般吞拿魚味道真係唔係我杯茶~
每次高質嘅吞拿魚我放入口先覺得冇一陣怪味😍
🌟火焰左口魚邊香噴噴入口即溶🌪
🌟海膽是我的最愛,味道甜甜甘甘✨
其他其實都好高質💫不過打星星係我特別鍾意
呢個餐配有麵豉湯同沙律🥗
以前飲麵豉湯嘅我,而家都會飲🙈👍🏻
➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿
廚師發板嘅🤤✨真係都好好食😋
而且呢個價錢真係唔知邊度搵😆
回頭率:100%🏅
༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享記得fσℓℓσω我 ◡̈ ༘
₊˚· ७── ⁼³₌₃
˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ @雲壽司 📌太子·銅鑼灣·中環
≋ ≋太子西洋菜南街254號地下及閣樓
༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶