2023-02-24 644 瀏覽
日出康城商場都有好多食店,遠道而來,主人家一早已訂位在此聚餐🍚🥢京滬酥香烤鴨 ~皮脆肉嫩,醬料伴碟幾精緻,美中不足係塊皮,太黏,每張皮之間有張紙隔開,竟然黏到實😌招牌小籠包 ~ 皮簿,湯汁濃郁爆汁牛肉煎餅🍘 ~ 超多肉汁的煎包,牛肉味濃,過了一會才吃,仍然是熱騰騰的👍🏻孜然小羊排🐑 ~ 我唔食羊,但見到賣相,都覺得應該幾好味,香噴噴嘅孜然粉。 🙎🏻‍♂️喜歡食羊,食得津津有味,話味道不錯👍🏻蟲草花炒翡翠苗🌱 ~ 顏色好靚🍀響油鳝糊 ~鱔糊有點硬,又有好明顯嘅骨,麻麻地😕瑤柱蛋白炒飯 ~ 金黃色嘅炒飯,賣相及味道都不錯擂沙湯圓 ~ 高力豆沙賣晒,唯有轉戰擂沙湯圓🤣酒釀小丸子🥣服務員💁🏻💁🏻‍♂️人手好似不足,好難先揾到他們,當時,客人不算太多,服務一般般,甚至乎係麻麻😐

招牌小籠包 ~ 皮簿,湯汁濃郁

蟲草花炒翡翠苗🌱 ~ 顏色好靚🍀

響油鳝糊 ~鱔糊有點硬,又有好明顯嘅骨,麻麻地😕

瑤柱蛋白炒飯 ~ 金黃色嘅炒飯,賣相及味道都不錯

擂沙湯圓 ~ 高力豆沙賣晒,唯有轉戰擂沙湯圓🤣

酒釀小丸子🥣