2012-09-07
邊爐癮起,要去止一止,附近稻香雖然按碟計,但我地兩個食量唔大,無咩所謂。本身都想食豬骨湯底,見佢做緊$1!諗都唔駛諗就要啦~ 老老實實,佢d火鍋料都按碟計唔係平,唔講特別料,佢有分$48 (如:肉/蝦/魷魚)/$38(如:鵝腸/丸)/$28(如:餃類/菇)/$18(如:菜類),加埋加一呀,醬料呀,茶錢咁,我都有d期望。佢個一蚊豬骨湯鍋都算係咁,有幾舊豬骨(不過真係一d肉都無~~),兩件蘿蔔、兩件紅蘿蔔、四塊炸枝竹,個湯既味道都幾濃,呢樣真係抵食,不過其他料就只可以用差來形容:特價肥牛 ($38) x 2:唔知點解刀工咁好,一片片真係薄到透,有7片左右,唔知點解肥牛可以無牛味,又唔夠肥……雲吞拼水餃 ($28):上碟個樣已經唔知雪左幾耐,食落完全唔新鮮,一pat野咁,寧願食x仔碼頭……牛丸拼蟹柳 ($28):黎到先知係黑椒牛丸 (唔鍾意食),但佢張紙又無列明,搞錯!個幾條長過平時見到既畸形蟹柳,又係無味,食粉團,真係火都黎,食唔落!娃娃菜 ($18):又係見到唔開胃,都唔係新唔新鮮既問題,我覺得係唔衛生,d菜一定無洗過,不特止,爛左變色個d你都處理下好喎,無!你唔好叫我落田自己摘!韮菜苗
本身都想食豬骨湯底,見佢做緊$1!諗都唔駛諗就要啦~ 老老實實,佢d火鍋料都按碟計唔係平,唔講特別料,佢有分$48 (如:肉/蝦/魷魚)/$38(如:鵝腸/丸)/$28(如:餃類/菇)/$18(如:菜類),加埋加一呀,醬料呀,茶錢咁,我都有d期望。 佢個一蚊豬骨湯鍋都算係咁,有幾舊豬骨(不過真係一d肉都無~~),兩件蘿蔔、兩件紅蘿蔔、四塊炸枝竹,個湯既味道都幾濃,呢樣真係抵食,不過其他料就只可以用差來形容:
韮菜苗 ($18):算係正常d既野,起碼食落覺得新鮮。
其實呢餐都唔知自己食左d咩,就算唔飽都唔想再加料。。稻香呢個名咁響,平時飲荐都覺得幾好,但打邊爐竟然差成咁,好無誠意,不如專注返小菜算啦。
仲有,其實個侍應姐姐服務都好好,不過十幾台得佢一個人,應都應唔切!隔離台同我地差唔多時間到,我d食完咁濟佢d野食都未到,催左幾次發晒爛渣,唔知邊度出問題!仲有一台,話叫左加水好耐無人理,出到去門口叫台個度投訴。人手唔夠就請人啦,食到人一肚火!