2017-09-21
第一個差評 星期四12:30pm我地三個女仔到左門口見有十幾個人排緊隊, 等左40分鐘到1:10pm, 我地終於企到條隊既最前面, 下一個到我地間餐廳有24個位, 我地見坐門口個三個女人已經食哂台面d小菜都唔走, 我地仲一直話餐廳個呀哥唔執台離哂譜後來有4-5個企係出面等緊外賣既人突然衝左入去餐廳逼埋一舊起哄, 原來d外賣已經整好左一袋袋但餐廳入面冇員工拎出去俾客人, 唔怪得之d人等到唔耐煩自己入去攞到我地入去坐低落單, 發現原來坐門口個三個女人唔係食完唔肯走, 我地誤會左佢地, 根本係佢地3個既麵一直都冇黎過😱😱😱當時已經1:30pm我有d縮沙想走人, 唔通要好似個張台咁等九個字都冇麵食我地即刻同個後生戴帽既呀哥落order, 一個牛肉麵, 一個豬手麵, 一個口水雞麵. 5分鐘後有個伯伯擺低左個牛肉麵, 之後個伯伯去左洗菜, 洗洗下菜成手係水佢又接左碗麵擺係我地台面, 我地話冇叫到, 佢唔係講廣東話我聽唔明佢講咩, 後來廚房呀姐走出黎話個後生既落單寫錯字, 佢睇錯左口水雞麵做酸辣麵🙄 唔理邊個搞錯都好.... 終於d麵到齊我地10分鐘食完出去埋單個時, 個後生戴帽既呀哥問我地有冇單.
出去埋單個時, 個後生戴帽既呀哥問我地有冇單. 冇單. 明明係佢幫我地落單, 明明係佢冇俾單我地, 佢仲問番我地轉頭我地要俾幾錢佢. 我又唔係係個度做, 我點知....
我地三個已經好合作係櫃台排隊俾錢. 個呀哥逐個問我地食左咩麵, 逐個收錢. 我地其中一個俾左錢之後出左去出面等. 到我另一個朋友俾錢個時, 廚房係個窿度拎左碗麵出黎, 收銀個個呀哥即刻唔再收我地錢, 轉身接住碗麵拎去俾客人. 之後另一台起身走, 個呀哥又竟然識去收人地錢架喎. 我地兩個繼續企係櫃台佢就當我地隱形. 當時真係想拎住d錢走出餐廳等佢自己追出黎收錢算
點解埋張單都要咁混亂, 好離譜
後生個個人好似長期hang左機咁, 手腦唔協調. 我未試過食完飯張銀紙都就快塞到入櫃台隻手個陣佢毛啦啦去左上碗麵俾地個客
係窄到轉身冇路行既混亂中, 廚房個貌似洗碗既呀姐又走出黎鬧個後生既又落錯單. 個後生話佢冇寫錯. 佢地繼續自己係度研究張單應該點寫. 我地好無奈企左係度, 其實佢地係米做生意, 係米唔收我地錢
好唔容易先俾到錢走人. 真心覺得佢地如果人多手腳亂, 咁唔協調就唔好係鬧市開餐廳
我已經唔知個麵咩味, 對住佢地我食咩都冇味. 佢地安排真係好恐怖, 唔係, 其實間餐廳係完全冇安排. 貼錢請埋我食我都絕對唔會再去食