2019-02-16 77 瀏覽
咁大個人食嘢食中昆蟲曱甴冇數次未試過食到咁核突嘢!今晚路過女人街騐住試下間皇冠冰室。2個人叫咗2個西冷牛扒餐。睇d食物相好似唔錯, 點知個湯一嚟到就出事! 我冇帶眼睇清楚d湯就放入口, 飲咗2啖就食到粒硬嘢,吐出嚟就發現係粒核, 唔肯定係咩核? 但好似係話梅核。我認知羅宋湯冇可能落生果入去煮更冇可能用話梅煮。 咁即係我好大機會食人二手核。騐到都想嘔....呢d多數係人為唔同昆蟲係意外跌入去。話比個女樓面知, 佢完全冇反應9秒9收咗隻碟同粒核比過隻碟當冇事發生! Sorry都冇句, 真心又想嘔又嬲到想喊。我唔係冇比錢埋單架, 唔駛咁呀! 你自己試下食人二手核係咩感覺。雖然後尾有個伯伯樓面話同我換個碗或轉中湯, 你仲敢唔敢食。我明知唔食都食咗可以點! 但可唔可以比小小誠意講聲sorry或同廚房反應下咪咁污糟。我唔會再去呢間店!呢碗就係有二手核羅宋湯我唔敢再食嘅扒
咁大個人食嘢食中昆蟲曱甴冇數次未試過食到咁核突嘢!

我唔會再去呢間店!

呢碗就係有二手核羅宋湯

我唔敢再食嘅扒