2020-06-11
講起呢間餐廳,要留意佢嘅營業時間因為我第一次同朋友去呢嗰陣7點半左右,佢已經同我講話last order咗啦,估下以為自己電話個時間壞咗,因為多數餐廳都係8點幾9點先last order啦。但係之後諗吓諗吓,係喎佢一間Cafe🤣🤣🤣但係我第二次去大概5點幾6點左右係唔洗等嘅😍😍茶漬飯set配桂花雞翼、和風茄子 ($82)首先個茶漬飯真係一啲茶(玄米茶?)加飯🤣😂俾唔到驚喜我🥺佢唔係熱嘅,令我有啲失望~味道都比較淡,但都好彩落左啲飯素做襯托,總算有返啲味😳而個桂花雞翼味道真係唔錯甜同咸balance得好好,唯獨未熟得晒嘅雞翼,會有少少扣分,佢入面仲係紅😭不過我都知道雞翼好難每一次都全熟~而個茄子我係好surprise嘅,因為茄子好林同埋好入味,同埋佢個汁係似燒汁,甜甜地嘅,個人嚟講幾鍾意❤️伯爵茶chiffon cake ($55)到重頭戲嘅蛋糕喇😚😚而呢個蛋糕好值得一讚,因為好鬆軟,㩒落去會回彈返上嚟果隻,我偏愛佢個Earl grey cream,甜得嚟唔係好漏,係真係輕盈type😳好少茶味會做到好Fresh嘅感覺🤘🏻😋蝶豆花伯爵茶卷蛋 (~$36)個蝶豆花都出味,由於蝶豆花係小清新ty
茶漬飯set配桂花雞翼、和風茄子 ($82)
伯爵茶chiffon cake ($55)
蝶豆花伯爵茶卷蛋 (~$36)
個蝶豆花都出味,由於蝶豆花係小清新type,同伯爵茶個味道都好夾,卷蛋依然係軟熟嘅🥰
環境真係❤️❤️❤️❤️❤️,我同朋友去食都話勁有「在家feel」,食食吓勁眼訓😂😂太cozy喇~~~~係文青必去嘅cafe,自己一個去都可以hea得舒服嘅cafe😋