2018-03-21 40 瀏覽
與幾位友人在西洋菜街血拼完畢, 因為有未完的話題, 唔想逼係女人街D 小鋪坐唔得耐, 就過左黎高氏大廈轉戰樓上cafe, 而Mafe Cafe 係我第一次黎。第一次黎感覺都幾溫馨, 尤其係果幾張大梳化, 如果多D friends 黎坐到果張好似大爺gam 坐係到嘆住食都幾梳孚~食物方面, 初頭以為cafe的食物只係普普通通, 但食食下發覺其實都幾唔錯吃, 係有誠意的~~前菜, 我們叫左個凱撒沙律($88, 連飲品)。雖然Cafe 可能番貨量唔多, 但羅馬生菜仍然係新鮮爽脆的, 麵包粒、煙肉粒和巴馬臣芝士份量也足, 唯一美中不足的是: 蕃茄不應放在凱撒沙律裡。另外又叫了特色拼盤($78)特色拼盤來到時, 第一眼感覺餐人回到以前兒時開party , 很開心~裡頭食物種類很多, 有薯角, 雞翼, 蟹子丸, 炸魚, 炸春卷, 咖哩角,每款也有3數件, 並配上蕃茄醬和沙律醬, 讓人不知不覺一口又一口的吃,真的很香口啊~~主食我們叫了黑松露意大利飯($108)連飲品, 這意大利飯飯的軟硬度適中, 不過硬不過軟, OK,而黑松露味也夠香, 讓人感覺滿足飲品方面我們叫了花茶, 是薰衣草+茉莉+檸檬馬b
與幾位友人在西洋菜街血拼完畢, 因為有未完的話題,
而Mafe Cafe 係我第一次黎。

食物方面, 初頭以為cafe的食物只係普普通通,
但食食下發覺其實都幾唔錯吃, 係有誠意的~~

前菜, 我們叫左個凱撒沙律($88, 連飲品)
凱撒沙律

唯一美中不足的是: 蕃茄不應放在凱撒沙律裡。

另外又叫了特色拼盤($78)

特色拼盤

真的很香口啊~~

主食我們叫了黑松露意大利飯($108)連飲品,
黑松露意大利飯

這意大利飯飯的軟硬度適中, 不過硬不過軟, OK,
而黑松露味也夠香, 讓人感覺滿足

飲品方面我們叫了花茶
是薰衣草+茉莉+檸檬馬bin 草,
花茶

能放鬆心情, 感覺舒服。推介!!
凱撒沙律
花茶