放假先黎落雨原本約左朋友去淺水灣食lunch chill下。不過落咁大雨,都無得坐戶外啦。朋友問我有無興趣去試下梵高餐廳,佢話閒日既下午應該無咩人,可以慢慢坐,於是我地就改地點嘞。座呢部梵高𨋢上餐廳果然平日下雨天既下晏黎確實係少人d店員帶我地坐低左係窗口位,太好了我同朋友都係點左呢個3 course set lunch係梵高好出名既一件畫作呀我好中意呢幅畫作既翡翠綠色,將佢化作餐具,格外別緻。墨西哥雞湯配薄荷及青檸加入青檸汁既西湯味道好好,雖然只係雞湯同雜豆做材料,但青檸汁既香味同微酸,絕對提升左成碗湯既味道呢個長通粉不過不失,巴馬臣芝士好香,但整體略嫌味道偏淡。我選擇左我最中意既伯爵茶做餐茶又有一套極美既梵高茶具~係我第二最愛既向日葵色畫作(好彩無點咖啡,因為我見到格離枱點既咖啡無用壺serve的所以如果同我一樣中意靚餐具既朋友,記得要點熱茶先有美美既茶壺奉上喔!)椰子雪糕~還不錯的,椰子味重,仲有乾椰子絲拌食,幾特別食飽再出去入口既梵高商店逛下,有用餐見過既餐具,茶具;用餐享用過既茶葉,仲有精油套裝等等,而且價錢唔算貴,我覺得都幾合理。本來想買精油的 (價格$130-268), 不
放假先黎落雨

座呢部梵高𨋢上餐廳

果然平日下雨天既下晏黎確實係少人d

店員帶我地坐低左係窗口位,太好了

我同朋友都係點左呢個3 course set lunch

係梵高好出名既一件畫作呀

我好中意呢幅畫作既翡翠綠色,將佢化作餐具,格外別緻。

墨西哥雞湯配薄荷及青檸

呢個長通粉不過不失,巴馬臣芝士好香,但整體略嫌味道偏淡。

我選擇左我最中意既伯爵茶做餐茶

又有一套極美既梵高茶具~係我第二最愛既向日葵色畫作
(好彩無點咖啡,因為我見到格離枱點既咖啡無用壺serve的

椰子雪糕~
還不錯的,椰子味重,仲有乾椰子絲拌食,幾特別

本來想買精油的 (價格$130-268), 不過香味唔岩,最後無買。同行朋友有收鑊,買到茶葉