2017-05-22
今天去銅鑼灣學急救,紮了半天手掛,紮到傻左,無哂力一定要找d甜野食安撫下心靈,轉角就見到人魚logo,我愛嘅 Starbuck,立即拉著細佬同我去試見到餐牌上,正推介兩款新飲品,只要椰子草莓星冰樂(Coconut Strawberry Bliss)同蝴蝶餅咖啡星冰樂Pop’zel Coffee Frappuccino®,追蹤佢嘅Instagram 更可以有指甲貼紙送,我地點了芝心腸香草烤卷、香酥肉卷同椰子草莓星冰樂芝心腸香草烤卷(左)烤卷有紅莓配上香脆芝心腸,一軟一脆口感一流香酥肉卷(右)牛奶酥皮上面有杏仁片,亞麻籽,焗得外脆內酥軟,很有口感,香草配肉,不會有太“騷”的感覺椰子草莓星冰樂同指甲貼紙(後)椰子草莓星冰樂淡淡椰子味,香濃但唔太甜,cream上更散有椰子絲,底部滿滿草莓肉,很有口感,但敗筆之處就是冰唔夠碎,冰塊太多太大後記:職員都親切友善,我不懂加Instagram, 職員都用心教
芝心腸香草烤卷(左)
烤卷有紅莓配上香脆芝心腸,一軟一脆口感一流
香酥肉卷(右)
椰子草莓星冰樂同指甲貼紙(後)
椰子草莓星冰樂